Branje obraza

 

Tradicionalna kitajska medicina ni le prehrana, akupunktura, zeliščarstvo …, ampak je zelo razvejana znanost, v katero je vključen tudi duhovni vidik te starodavne vede.

 

Branje obraza (+ metoda 9 star ki) je ta duhovna plat, ki temelji na poznavanju osnovnih značilnosti TKM (tradicionalne kitajske medicine), in sicer po teoriji 5 elementov in yin/yang teoriji.

 

Branje obraza ne zajema le:

 • diagnostike po organih, sistemih
 • zdravstvene diagnostike
 • branje naših hormonov in splošnega stanja …

 

… ampak je to bolj globok sistem, ki nam pove, s katerimi značilnostmi, potenciali / darovi, šibkostmi … smo se rodili v ta svet.

Kot že vemo iz osnov TKM – več si lahko prebereš v rubriki FAQ – je to znanost, ki sloni na teoriji 5 elementov, 5 različnih energij v naravi.

 

Te energije so:

 • energija LESA
 • energija OGNJA
 • energija ZEMLJE
 • energija KOVINE
 • energija VODE

 

Vsak od teh elementov nosi posebne značilnosti v naravi, npr.:

 • les zaznamuje čas pomladi, čas rojstva in rasti, čas akcije in porasta energije, čas, ko smo usmerneni navzven in zelo produktivni, fokusirani na rezultate in cilje

In vse te znečilnosti LESA se prenesejo tudi na branje obraza oz. branje naše osebnosti, našega blueprinta, torej vzorca energij, ki sestavlja naš unikaten sistem značilnosti, potencialov, šibkosti, poslanstva itd.

 

 

Na žalost se skozi leta ta naš vzorec spreminja, ker na nas vpliva okolje v obliki:
 • navad, vzorcev in prepričanj
 • travmatičnih dogodkov
 • sprejemljivosti v družbi
 • izkušenj, ki nam ne dovolijo, da smo to, kar smo
 • itn.

 

In tako se oddaljujemo od svoje osnovne biti, od tega, kar resnično smo, kar nas spravlja v neravnovesje. Nismo več to, kar smo, naše osvnovne značilnosti, s katerimi smo se rodili, so prekrite z naučenim načinom razmišljanja, čustvovanja in delovanja.

 

Ne glede na vzrok, zakaj pride do tega (da se npr. zavarujemo pred bolečinami, da lažje shajamo v življenju, da smo sprejeti v družbi …), večina nas že v otroštvu prekrije svoj lastni bluepint s pridobljenim / naučenim. Seveda nezavedno, ampak ne glede na to, ali to naredimo podzavestzno, še vedno je rezultat enak: oddaljili smo se od sebe. Od tega, kar smo.

 

Pademo v neravnovesje, ko ne moremo živeti sebe, svojih potencialno, za kar smo resnično tu. Ne slišimo več sebe: ne slišimo, kaj so zares naše potrebe, naše želje, kaj je naše poslanstvo. Ne vemo več, kaj je tisto pravo naše.

 

 

Branje obraza

 

Branje obraza nam pokaže, s kakšnim vzorcem energije / osebnosti smo se rodili, s čim 100 % rezoniramo in s čim bomo dosegli svoje potenciale in poslanstvo v tem življenju.

 

Branje obraza nam točno pove:
 1. kaj je naša osnovna energija: kako mislimo, čustvujemo, delujemo v svetu, da ostanemo v ravnovesju
 2. kaj so naše šibkosti in katera so tista področja, ki bodo vedno prva na udaru, če nismo v  harmoniji, in katerim moramo posvetiti več pozornosti, da ostanemo zdravi
 3. kateri so naši poteciali / darovi: kaj nam gre od rok brez težav, s čim pa se lahko znajdemo v težavah glede poklica / kariere, dela na splošno, kje imamo talente in katera dela nikakor niso za nas
 4. kaj je naše poslanstvo v tem življenju, zakaj smo tu in katera smer je tista, ki nas bo podprla, če bomo ubrali to pot

 

Na obrazu seveda lahko preberemo še več stvari glede našega stanja:

 • stanje naših organov, sistemov v telesu: kje so šibke točko, katere moramo okrepiti
 • stanje naših hormonov in splošno stanje energije

 

Poleg tega pa na obrazu vidimo tudi:

 1. kakšno je bilo naše otroštvo in kaj se je dogajalo v naši preteklosti
 2. kaj nas čaka v prihodnosti, morda kakšni izzivi, da smo nanje vnaprej prirpavljeni in gremo čez to obdobje čim bolj lahkotno
 3. katera leta so za nas bolj podprta in katera manj
 4. v katerem obdobju se nahajamo in kaj od tega obdobja lahko pričakujemo

 

 

Sploh pa nam Branje obraza pomaga pri tem, da:
 • izvemo, kje se trenutno nahajamo in kaj moramo narediti, da pridemo nazaj v ravnovesje
 • katerim področjem moramo nameniti več pozornosti in v kakšni obliki (konkretne smernice)
 • spoznamo, zakaj tako delujemo, kot delujemo
 • spoznamo, zakaj tako razmišljamo, kot razmišljamo
 • spoznamo, zakaj tako čustvujemo, kot čustvujemo
 • in ne le to: spoznamo tudi, zakaj nekdo drug (partner, starši, otroci …) delujejo, mislijo, čustvujejo na določen način, da si olajšamo odnose z drugimi in jih bolj razumemo

 

 

 

A ni že to dovolj velik razlog, da se prijavimo na Branje obraza?

 

 

 

 

 

Kako pa izvedemo branje obraza?

 

Branje obraza lahko poteka v živo ali pisno.

V živo je seveda bolj interaktivno in marsikaj globljega najdemo, ko se pogovarjamo med svetovanjem.

Ne glede na to, kako fanj je branje v živo, je tudi pisno poročilo zelo koristen vodnik, ki te lepo popelje po sledeh sebe, da počasi spet odkrivaš sebe in vsakokrat drugače dojemaš to, kar nosiš v sebi. In še ena pozitivna točka: prebereš si ga lahko večkrat in opazil/a boš, da vsakič najdeš nov nivo globine, ki ti pomaga na svoji poti do prave/ga sebe.

Izsek različice za ženske iz takega poročila si lahko ogledaš tu spodaj:

 

 

Kje se prijavim na Branje obraza?

 

V svetu obstaja kar nekaj načinov branja obraza in tudi preverila sem več različic. Velikokrat sem opazila, da se stvari sploh ne skladajo. Dokler nisem prišla do znanja, ki ga ponujam tudi tebi 🙂

 

Ne glede na to, ali čutiš, da je to to, ko prejmeš poročilo ali branje v živo, vedi, da so lahko naši naučeni in pridobljeni vzorci in prepričanja tako močni, da so že vzpostavili neko tvojo novo različico osebnosti. In seveda smo se te različice tudi že navadili.

 

Ko pa prebereš ali slišiš, kaj ti imam povedati glede svojega osnovnega blueprinta, se v tebi lahko nekaj premakne, začutiš, da je to to, čeprav mogoče tega takoj niti ne vidiš.

 

Bolj začneš odstranjevati te tančice, ki niso tvoje, boš čutiš sebe in točno veš, kdo si

 

Zato te vabim, da končno spoznaš svojo pravo eseco, pravo energijo, pravo / pravega sebe. Če imaš še kakšna vprašanja ali si želiš rezervirati svoj termin, sem ti na voljo TUKAJ ali klikni na ta gumb:

 

 

Komaj čakam, da vidim tvoj nasmeh, ko boš spet odkril/a sebe ♥

 

Brigita