Alkimija čustev,  Dobro počutje,  Omejujoča prepričanja in vzorci,  Seanse

Linija prednikov

Si že kdaj slišala za to, da karkoli spremeniš pri sebi in se kaže kot vzorec po liniji tvojih prednikov, se spremeni tudi pri prednikih? 
Morda se res sliši neverjetno, ampak v praksi sem videla že toliko sprememb, da 100 % vem, da je mogoče …. energija prednikov pa se kaže skozi energijo ledvic, energijo zime, zato posvetimo malo pozornosti v tem času tudi našim prednikom.

 

Suzanina zgodba

Predstavljam ti Suzano (ni pravo ime, seveda ;)), s katero sva skozi pogovor ugotovili, da se njen omejujoči vzorec, da jo ves čas vsi izkoriščajo in mora celo življenje skrbeti za druge, vleče že od njene babice po materini strani!

 

Skozi najine seanse je to spoznanje priletelo v njene misli kot strela z jasnega!
In ko je to ozavestila, ji je postalo marsikaj jasno …

 

Prej ga nikakor ni mogla spustiti, nikakor pa tudi ni razumela, zakaj jo ta vzorec istočasno nenormalno vleče vase, v to, da enostavno mora biti skrbnica, negovalka za druge, po drugi strani pa ga je resnično sovražila in ni želela več delovati na takšen način!

 

Sovražila je to vlogo, sovražila vse, kar je bilo povezano s tem, saj je že kot mala deklica morala postati najbolj odgovorna članica v dvoji družini.

 

Njena mama se je ves čas vrtela okoli babice (njene mame), saj je ta zahtevala konstantno skrb od hčere zaradi artritisa in cele vrste drugih težav. Seveda ji občutek odgovornosti ni dovolil drugače, kot da ji ustreže v vsem …

 

In s tem je čisto zapostavila skrb za otroke in jo prepustila najstarejši hčerki, Suzani … jah, zdi se kot pripoved iz 18. stoletja, ampak verjemi, takih sem slišala na tone.

 

Tako da je Suzana že od malih nog zelo odgovorna oseba in vzorec, ki se ji je tako ugnezdil v podzavest, da vse leži ne na njenih plečih, da je ona tista, ki mora poskrbeti za vse, da je odgovorna, ali bo na mizi kosilo, ali bodo vsi imeli oprano za obleč, da bodo bratje imeli vse za v šolo, da bo oče imel mir pred otroci itd. itd, nosi še danes kot odrasla oseba …

 

In res vse leži na njej: vse odgovornosti, vse odločitve, vsi opravki, možu prinese vse pred nos, otroci ne rabijo skrbeti, ali bo soba pospravljena, ali bodo imeli vse urejeno, saj mama poskrbi za ČISTO VSE! 

 

Navajena je, da je vse to njeno delo! Navajena je, da ne delegira nobenemu drugemu nalog, ampak sama odnese umazano perilo izpod postelj, sama vse pospravi, počisti … in to poleg svoje redne službe.

 

In sama skrbi za svojo mamo, ki noče v dom, je skoraj nepokretna in živi nekaj km stran! Vsak dan mora poskrbeti za njeno hrano, higieno, čiščenje in vse, kar paše zraven!

Vendar Suzana ni prenesla tega na njene otroke, kot je to prevzela v otroških letih od njene mame, ampak nosi sama vsa ta bremena še naprej.

 

Kaj je vse to povzročilo?

Ugotoviš, zakaj je Suzana prišla do mene?


 

Hja, ni težko … ne more več, je na robu obupa in izgorelosti, životari in sploh ne ve, koliko časa bo lahko že zdržala!

 

Da ne omenjam številke zdravstvene težave, ki si jih je nakopala v 40. letih!

 

Ja, in s Suzano sva skozi seanse počasi počasi mehčali vzorec, delovali celostno na vseh nivojih, ne le na mentalnem, saj je bila Suzana totalno izčrpana od življenja.

 

Glavno pa je bilo, da sva skozi seanso začeli odstranjevati ta vzorec pretirane odgovornosti tudi po njeni liniji prednic!
In tu so se začele takojšnje spremembe! Tu se je zgodil preobrat, ki je bil pri njej najbolj potreben …
 

 

In nauk te zgodbe je?

Draga moja, verjamem, da si v življenju poskusila na tisoče opcij terapij, vpogledov itd., če se soočaš z raznimi težavami … pa se ti mogoče zdi, da si še vedno v primežu nekega vzorca, neke težave, ki te ne spusti …

 

Včasih je treba pogledati izven splošnih okvirjev, ker je lahko vzrok čisto drugje, kot si lahko mislimo.

 

Zato je nauk ta: NE OBUPAT, poglej onstran, išči dalje, predvsem delaj na sebi, in prej ali slej se ti bo pojavilo okno svetlobe, ki te popeljalo v večjo svobodo.

 

Seveda ni pri vseh vzrok enak, zato ne vreči puške v koruzo, če vidiš, da nekje ne gre … pač TVOJ vzrok ni tam …

 

Zaupaj, ko bo čas, bo prišla rešitev … ampak delat moraš na tem, delat v tej smeri in Vesolje bo prej ali slej dalo zeleno luč.

Pošiljam velik objem vsem “Suzanam”, ki doživljajo težke trenutke!

 

Brigita

Raziskovalka starodavnih ter novodobnih modrosti in znanj, ustvarjalka celostne harmonije skozi holistične prijeme, ustanoviteljica energijske kvantne metode PureVibe Quantum healing in iskalka prave biti v sebi. Več o meni ...