Alkimija čustev
Alkimija čustev

Alkimija čustev

Čustvo je posledica našega odziva na nek dražljaj.

 

Najprej se pojavi misel, nato sledi čustvo. V telesu pride do kemijske reakcije in na to čustvo se mi odzovemo z določenim dejanjem.

 

misel → čustvo → dejanje

 

Če opazimo, da nam določena čustva škodijo, da se preburno odzovemo, da smo potem čisto zanič, je potrebno začeti na začetku:

  • nadzorujmo svoje misli in jim ne dovolimo, da grejo v višave z negativo, ampak jih že prej preusmerimo! – osnove, kar se učimo na tečajih, delavnicah in tudi na individualnih svetovanjih in mentorsvih
  • In ko že pride ta dražljaj do točke, ko izzove čustvo, je vedno na nas, je vedno od nas samih odvisno, kako se bomo odzvali!

 

Celoten ta postopek s smernicami in vajami, kako to imeti pod nadzorom, sem natančno opisalav blog objavi: Nam gre res vsak dan za preživetje?

Ko pa smo že “pod volivom” določenega čustva, se to izrazi navzven kot naša reakcija, naše dejanje. Kar je pravm če to izrazimo na pravilen način, takšne, ki nam ne škoduje. In tega, če še ne znamo, se moramo naučiti!

 

 

Seveda pa je osnova ta, da NIKOLI NE TLAČIMO ČUSTEV!

 

Izjemno pomembno … ampak izraziti na zdrav način.

Tudi o tem si lahko prebereš v naslednji blog objavi: Kako si ustvarimo življenje brze stresa?

 

 

Negativna čustva?

 

Negativna čustva ne obstajajo, ker so vsa čusta tu z namenom, da jih izkusimo.

 

Delimo pa čustva na tista, ki:

  • vibrirajo na višji frekvenci,
  • vibrirajo na nižji frekvenci (in ta običajno v praksi imenujemo kar negativna čustva).

 

Me slednja štejemo: sram, krivdo, apatičnost, žalost, strah, jezo … med tista z višjo vibracijo pa: sprejemanje, veselje, mir, ljubezen

Kaj je najbolj pomembno, da se zavemo:

  • vsa čustva so pozitivna,
  • vsa so koristna in
  • vsa moramo izraziti tudi navzven, da ne ustvarjajo zastojev na telesni in energijski ravni.

 

Zato se dajmo naučiti, kako jih pravilno izražati. Ker čustva bodo vedno prisotna, ne glede na to, kako si včasih želimo, da jih ne bi čutili.

 

 

Potlačena čustva

 

Čustva nam načeloma ne škodijo … se pa to lahko zgodi takrat, ko jih potlačimo, jih ne znamo izraziti na pravi način in jim dovoliti, da se grejo svojo pot.

 

Bral/a si že, da je vse energija, a ne? Se ne spomniš? Lahko si osvežiš spomin TUKAJ.

 

No, tudi misli in čustva so energija! In energija se mora premikati, mora biti pretočna, da je harmonična. Če se energija ne premika, začne stagnirati in tam ustvarjati zastoje!

 


Potlačena čustva so stagnirana čustva
, ker si nismo dovolili, da se premikajo, da grejo ven, ko so se pojavila. In taka čustva ustvarjajo čustvene zastoje, tako na energijski ravni kot tudi v telesu!!!

 

Velikokrat najdemo vzroke za fizične težave ravno v zastalih čustvih!

 

In kot smo videli, je treba vedno pogledati celostno, saj smo celota in vsi naši deli so med seboj povezani, zato nikakor ni čudno, da imamo simptome, bolečine, bolezni, kronične težave … tudi zaradi potlačenih zastalih čustev.

 

Vsega tega se učimo, mehčamo, odpravljamo tako na Celostnih svetovanjih in Mentorstvih, kot tudi na Energijskih seansah. Vabljen/a, da se pridružiš, in da ponovno ustvariš čustveno pretočnost, na info@nullpure-vibration.com.

 

Ljubezen vs. strah

 

Verjetno si že slišal/a za rek: ali delujemo iz ljubezni, ali pa iz strahu. Drugim možnosti ni.

 

To sta dva nasprotujoča si pola in če delujemo iz ljubezni, ne glede na vse, bomo ostali v visoki vibraciji.

Če pa delujemo iz strahu, nam naša vibracija pade, izgubljamo svojo energijo.

 


Pomembno je, kaj imamo v ozadju, ko delujemo: ljubezen ali strah?

Na primer: se pogovorimo s partnerjem zato, da izboljšamo svoj odnos (namera z visoko vibracijo), ali zato, ker se bojimo, da ga bomo izgubili (namera z nizko vibracijo)?

Torej, boš deloval/a iz ljubezni, ali iz strahu?

 

 

Težave s čustvi

 

Če čutimo, da imamo zastala čustva, da nas eno in isto čistvo ves čas tišči k tlom, da v preteklosti nismo smeli izražati tega, kar smo čutuli, smo brez dvoma ustvarili energijski zastoj, ki se morda že kaže tudi v telesu kot simprom, bolečina, bolezen …

 

V takem primeru je najbolj pomembno, da najprej razrešimo ta zastoj. In to v večini primerov težko naredimo sami, saj je zadeva verjetno zelo globoka in boleča.

 

Vabim te, če začutiš, da se pridružiš tako individualnim programom, kjer skupaj poskrbiva za odstranjevanje zastojev:

Lahko pa poskusiš tudi na skupinskih programih:

Za več informacij in/ali prijavo ali rezervacijo termina, se mi lahko oglasiš s klikom na spodnji gumb:

 

Brigita

 

 

 

Raziskovalka starodavnih ter novodobnih modrosti in znanj, ustvarjalka celostne harmonije skozi holistične prijeme, ustanoviteljica energijske kvantne metode PureVibe Quantum healing in iskalka prave biti v sebi. Več o meni ...