Alkimija telesa,  Branje obraza,  Dobro počutje,  TKM

Temni podočnjaki


Vam je kaj poznano? Se kdaj zbudite s temnimi kolobarji pod očmi?
Se vam pojavijo občasno ali so celo vaše življenje prisotni?

 

Temni podočnjaki imajo sporočilo za vas.
Najprej pa je potrebno razločiti med tistimi, ki se pojavijo občasno in tistimi, ki so s teboj že celo življenje.

 

 
KRATKOTRAJNI KOLOBARJI

 

Če se vam pojavijo le občasno, so vzroki lahko na primer sledeči:
  • premalo spanja
  • utrujenost, izčrpanost
  • znak alergije
  • znak dehidracije
  • čustveno odzivanje na določene dogodke
  • lahko povezano z delovanjem ledvic
  • premalo železa v krvi
  • itd.

 

In v tem času zime so lahko ti znaki še bolj poudarjeni, še bolj pridejo do izraza.

 

 

PRIROJENI KOLOBARJI

 

Če smo pozorni, bomo že pri nekaterih otrocih opazili temne, vijolične lise pod očmi. Verjetno ste to nekateri opazile tudi pri sebi, ali so vam starši povedali, da ste že kot otrok imeli temne in/ali zabuhle podočnjake.


In tudi zdaj v odrasli dobi, ne glede na to, kaj ste naredili, koliko ste spali, se spočili, pili itd, so podočnjaki ostali tam.

 

Zakaj?

Brez skrbi, ni to nič alarmantnega, ne se spravljati v stres zaradi tega. Definitivno ni nič hujšega, ampak na žalost tudi ne morem potrditi, da bo kdaj to izginilo.

 

Ko se rodimo s temnimi kolobarji pod očmi, je to znak, da nosimo v sebi veliko elementa VODE.

 

In ta predel obraza je povezan z elementom VODE.
Tako da temni in/ali zabuhli podočnjaki kažejo na to, da so naša čustva res globoka. Tu se vidi ta globina naših čustev, saj mislimo in čutimo zelo globoko, bolj kot drugi ljudje.
Pri nas se bodo vedno našla kakšna čustva za procesirati. Bolj je to področje temno in/ali zabuhlo, bolj je čustvovanje globoko. To pomeni, da rabimo svoj čas za procesiranje teh čustev.

 

In to ni nič slabega.

Vedite le, da ste zelo čustvena oseba, da gre pri vas vsaka stvar v globino. Da potrebujete čas, običajno v samoti, da sprocesirate. To je vas tudi nujno potrebno, da teh čustev ne tiščite v sebi, ampak da si dovolite in si date čas, kolikor ga potrebujete, da jih predelate.


Zato ne se obsojati, zakaj ne morete to na hitro spravit ven, predelati, kot ostali … ne gre, vi rabite čas in si ga tudi dajte!

 

In tudi svojim otročkom, če opazimo, da imajo prirojeno to značilnost na obrazu, jim dajmo čas, pustimo jim, da procesirajo v sebi, kolikor časa to potrebujejo. Ne priganjajmo jih, ne silimo vanje, saj najprej rabijo prostor in čas zase, da to predelajo v sebi, šele nato bodo pripravljeni tudi spregovoriti o tem (če sploh ;)).

 

Imejte se radi in poslušajte sebe, dajte si to, kar točno vi potrebujete, saj nismo vsi enaki, in tudi čustev ne procesiramo vsi na enak način.

 

Lep dan vsem,
Brigita

Raziskovalka starodavnih ter novodobnih modrosti in znanj, ustvarjalka celostne harmonije skozi holistične prijeme, ustanoviteljica energijske kvantne metode PureVibe Quantum healing in iskalka prave biti v sebi. Več o meni ...