Alkimija telesa,  NARAVNI NASVETI,  Prehrana

NARAVNI NASVETI: Danes ni težava premalo, ampak preveč

Včasih so se ljudje bali lakote, pomanjkanja … danes pa je večinoma vsega na voljo preveč (če izvzamem revščino, ki je na žalost dandanes še vedno prisotna).

 

Kaj to pomeni, da imamo danes “preveč”?

 

Pred leti, desetletji … je bilo vsega premalo, sploh pa je bila težava, če je bilo premalo hrane. Vse to se je seveda poznalo na psiho-fizičnem stanju (podhranjenost, bolezni …). Ne reče, danes se še vedno najdejo tudi taki primeri, ki so srce parajoči, včasih pa je bilo takšno stanje kar nekaj vsakdanjega.
Danes pa imamo ravno obratno situacijo, ko je dejansko vsega preveč (večinoma, ne moremo posploševati, seveda!)
Ne rabimo se bati lakote, ampak danes ima večina ljudi v razvitem svetu težave s prenajedanjem!!! 

 

To je danes vzrok za zdravstvene težave, tudi za psihične! Preobilica vsega …

 

Ves čas v nevarnosti zaradi preveč hrane?

 

Ja, veliko veliko težav izhaja iz tega, da imamo na razpolago ne samo količinsko več hrane, kot so jo imeli nekoč, ampak tudi toliko raznolikih izdelkov, ki nam na žalost ne prinašajo koristi.

 

Hrana je bila včasih le domača, doma pridelana, brez umetnih dodatkov, industrijske priprave, vnaprej pripravljenih končnih izdelkov … danes pa je tega na tone!

 

In oči naredijo svoje, ko poslušamo oglase, ko gremo v trgovino … in namesto, da ostanemo pri naravi, velikokrat posežemo po nezdravih izdelkih, s katerimi v telo vnašamo ogromno prazne energije, tudi škodljive in take, ki našo vibracijo ves čas niža.

 

 

Tempo življenja je na žalost zelo zahteven in velikokrat nam ne ostane nič časa za to, da poskrbimo za res zdravo hrano, sploh pa, da smo pri hranjenju organizirani in zmerni!

 

To pomeni, da si vnaprej planiramo obroke, da nimamo v dnevu le enega ogromnega in nam je potem slabo od prevelike količine hrane, da se ne nažiramo vsega, kar pride pod roke, in to še zvečer!!!
Resnično, mogoče v mladosti ne bomo opazili/e razlike, ampak s tem si kopljemo jamo za naprej.
Res res res se splača vložiti nekaj časa v to, da vemo, KAJ damo v usta, KDAJ damo v usta in KOLIKO damo v usta. Prenažiranje nikoli ne prinaša koristi, raje smo zvečer lačni/e, kot da jemo pred spanjem.

 

 

Lakota zvečer – zakaj je to dobro?

 

Če smo zvečer lačni, naše telo energijo, ki bi jo porabilo za prebavo, usmeri v regeneracijo in zdravljenje telesa!

 

Delni post, ko zvečer ne jemo, je točno to! Vračamo si zdravje nazaj.

In še zastrupljamo se ne s tem, ko bi drugače imeli celo noč hrano neprebavljeno v prebavilih, ki začne vreti, gniti, skratka, zastrupljati naše telo!

Zato zvečer zaprimo usta takoj, ko sonce zaide (poleti lahko nekoliko dlje, morda najkasneje do 19h), da se bo telo začelo regenerirati in pošiljati energijo v njegovo zdravljenje.

 

 

Vrnimo se nazaj k naravi. Narava je tu od vsega začetka, nosi modrost v sebi in kdo smo mi, da bi ji oporekali.

 

Če potrebuješ podporo pri prehranjevanju – konkretno svetovanje, kaj je zate JA in kaj NE glede hrane, kateri dodatki v tem času personalizirano le zate, da se s hrano zdraviš in ne škoduješ, te vabim, da si več prebereš glede Celostnega prehranskega svetovanja ali se mi oglasiš za rezervacijo termina TUKAJ.

 

Brigita

Raziskovalka starodavnih ter novodobnih modrosti in znanj, ustvarjalka celostne harmonije skozi holistične prijeme, ustanoviteljica energijske kvantne metode PureVibe Quantum healing in iskalka prave biti v sebi. Več o meni ...