Alkimija uma
Alkimija uma

Alkimija uma

Ko se rodimo, smo to, kar smo: prinesemo s seboj določeno količine vitalne življenjske energije, imamo vnaprej določene lastnosti, način razmišljanja, čustvovanja, delovanja … in to smo mi, to je naša esenca, s katero smo se rodili. To je naš osnovni vzorec energije, naš blueprint.

 

Ko pa pridemo na ta svet, začne na nas vplivati okolje: družba, skrbniki (starši, stari starši …), sorodniki, vrstniki … in od nas se marsikaj zahteva, kar je družbeno sprejemljivo, in obsoja, kar je družbeno nesprejemljivo.

 

In da smo sprejeti od družbe, od svojih staršev …, se začnemo prilagajati in spreminjati naš osnovni način razmišljanja, čustvovanja, delovanja: postajamo “sprejemljivi” za družbo, za ta svet. In tako zgubljamo sebe!

 

Že v otroštvu se začnejo na tak način vzpostavljati novi vzorci, nova prepričanja, ki pa niso naša!

 


In če doživljamo še travmatične dogodke, se naš osnovni blueprint, vzorec osebnosti, kar hitro spremeni od tistega, ki smo ga prinesli s seboj na svet. In s tem novim, pridobljenim vzorcem živimo vse življenje – vse življenje nismo več mi!

Kar pomeni, da ne živimo sebe, nismo v svojem ravnovesju! Ne moremo živeti življenje, ki nam je namenjeno, niti ne vemo, kaj je to, kar nam je namenjeno, ker smo toliko izven sebe.

 

 

Pridobljene navade, vzorci, prepričanja

 

Kot otrok velikokrat opazimo, da je naše obnašanje “neprimerno” – od nas zahtevajo, da se ne jezimo, da ne jamramo, da ne jokamo, da ne govorimo grdo, da smo pri miru, da pazimo to in ono …, in to posledično tudi naredimo zavoljo tega, da ostanemo ljubljeni in sprejeti od skrbnikov.  Spremenimo svoj način delovanja!

 


Fantje ne jokajo več, punce se ne kremžijo in niso več grde zaradi tega, sedijo na miru, ker se je treba vedno primerno obnašati, se ne smejijo na ves glas
in s tem zatiramo svojo pravo naravo, zatiramo sebe … in ko to počnamo ves čas, se ustvari nova navada, nov vzorec, novo prepričanje, in mislimo, da je tako prav!

 

 

 

In te navade, te vzorce delovanja in prepričanja nosimo s seboj celo življenje! In se po njih ves čas tudi obračamo: se ne smejemo na ves gas in zatremo svoje veselje že v kali, se ne jezimo in raje tiščimo v sebi vso nabrano jezo

 

Ko odrastemo, živimo po prepričanjih in vzorcih, ki smo jih ustaviti v otroštvu. Še vedno živimo po navadah, kot smo jih živeli, ko smo bili stari 7 let! In to počnemo celo življenje, dokler se tega ne zavedamo in stvari spremenimo nazaj v takšne, s kakršnimi smo se rodili.

 

Pridobljene nove navade, vzorci in nova prepričanja nas omejujejo in krojijo naše življenje, ki pa ni takšno, kot nam je namenjeno!

 

Namenjeno nam je, da živimo sebe, da živimo polno življenje, za smo srečni in izpopolnjeni. To je tisto, za kar smo tu.

 

Zato je pomembno, da pridemo nazaj v svojo pravo energijo, da se začnemo spet vračati k sebi, da odstranimo vse tančice pridobljenih navad, vzorcev in prepričanj, ki so kot megla okoli nas in nam ne dovolijo, da smo to, kar v resnici smo. In to delamo v Transformativnem mentorstvu, Terapijah čiščenja omejujočih vzorcev in Celostnih svetovanjih.

 

Več informacij najdeš na zgornjih dneh objavah, rezervacijo termina pa lahko opraviš s klikom na spodnji gumb:

 

Brigita

 

Raziskovalka starodavnih ter novodobnih modrosti in znanj, ustvarjalka celostne harmonije skozi holistične prijeme, ustanoviteljica energijske kvantne metode PureVibe Quantum healing in iskalka prave biti v sebi. Več o meni ...