NARAVNI NASVETI,  TKM

NARAVNI NASVETI: 5 minut za ledvičke

Vse vemo, kako izjemno pomembe so naše ledvičke za naše zdravje. Kako pa lahko sami prispevamo k temu, da ostanejo naše ledvičke zdrave, vitalne?

Poglejmo nekaj smernic po TKM in modrostih taoizma.

 

Ledvice so po TKM vir naše osnovne, vitalne, spolne, življenjske energije

Ko se rodimo, prinesemo s seboj na svet določeno količino podedovane energije, ki se potem shrani v jajčnikih (to energijo lahko obnavljamo), v ledvicah (te ne moremo več obnoviti in je naša rezerva), polovička pa se shrani v različne dele našega telesa.


Zelo pomembno je, da čuvamo ledvično energijo, saj je to tista naša rezerva, ki se začne kuriti, ko nimamo druge energije na razpolago.

In to rezervo je izredno pomembno, da jo res čuvamo, da nam pomaga v naši starosti, da bomo še vedno dovolj vitalni in polni moči.

 

 

Kako čuvamo levično energijo?

Tako, da NE GREMO ČEZ SEBE!

Vedno upoštevamo, kje je naša meja … sploh tisti, ki imate osnovni blueprint LES, KOVINA, ZEMLJA … se zna zgodit, da večkrat pretiravate in greste čez svojo mejo.

 

Od kje pride naša energija?

Vedeti moramo, da energijo za vsak dan pridobimo s hrano, spanjem, počitkom, gibanjem, čustveno in mentalno higieno …. tu je tisti vir energije, ki jo dnevno lahko pokurimo.

Če pa to ni v ravnovesju, če osnove niso urejene, začnemo porabljati rezerve!In prej ali slej je teh rezerv konec!

Zato je ključnega pomena, da poskrbimo za DOVOLJ POČITKA, SPANJA, REGENERACIJE! Za dobrer režim prehranjevanja, ki je primeren točno za nas!

 

Neupoštevanje pravil narave

Če tega ne počnemo celo naše življenje, bomo čez leta, mogoče celo brez vnaprejšnjega obvestila telesa, kar naenkrat padli v stanje, ko telo ne zmore več takega tempa, ko zbolimo, se pojavijo bolečine, izčrpanost, izgorelost …. tega pa si res ne želimo.


Tako da, ne glede na to, koliko smo stari, takoj zdaj se odločimo in začnimo poslušati sebe.
Dovolimo si počitek in regeneracijo, ko to začutimo, da potrebujemo. Poskrbimo za zdravje telesa, uma, čustev in duha!

Ne rabimo bit močni za druge, ne rabimo navzven kazati, koliko zmoremo, raje poskrbimo zase, ker bo to velika naložba za naprej – pa ne le zase, tudi za naše ljubljene.

 

Več o Ledvičkah, ledvični energiji, kaj je povezano s tem, kako jih krepiti …, pa najdeš v blog objavi Zima po TKM.

 

Čuvajmo se, čuvajmo svojo energijo in predvsem poslušajmo svoje telo.

Brigita

Raziskovalka starodavnih ter novodobnih modrosti in znanj, ustvarjalka celostne harmonije skozi holistične prijeme, ustanoviteljica energijske kvantne metode PureVibe Quantum healing in iskalka prave biti v sebi. Več o meni ...