utrujenost
5 elementov,  TKM,  VAJE

Piskanje v ušesih

 
Po TKM so ušesa povezana z ledvicami, s sistemom ledvic oz. elementom VODE. K temu elementu se prištevajo tudi rodila, mehur, nadledvični žlezi, kosti (tudi zobje), možgani … kar kaže na to, kako pomembno je, da je naša VODA v ravnovesju. 

 

Ker je piskanje v ušesih povezano s sistemom ledvic, kaže seveda na njeno neravnovesje oz. šibkost ledvic, ledvične energije.

 

 

Lednična energija Jing

 

Ledvična energija je naša osnovna vitalna energija, naš rezervoar energije, ki se skozi življenje ne sme pretirano prazniti. To je naša rezerva za čas, ko bomo potrebovali več energije za življenje (običajno v starosti). Zato moramo biti previdni pri koriščenju naših rezerv – vsakič, ko gremo čez sebe, vstopamo v ta rezervoar (ko smo utrrujeni in stisnemo zobe, da naredimo “samo še to”, že koristimo naše rezerve!).

 

To je Jing energija, ki pa jo lahko tudi ohranjamo in večamo skozi razne vaje in prijeme (med drugim tudi z refleksno masažo določenih točk na stopalih – o tem pa v drugem prispevku).

 

 

Primer vaj za krepitev ledvične energije:

 

  • skrbimo za tople ledvice in jih vsak dan polnimo z energijo (podrgnemo roke do toplega, postavimo eno nasproti druge in začutimo energijo v tem vmesnem prostoru; to energijo nato prenesemo na ledvice, držimo roke in grejemo to področje, kot tudi drgnemo, da se pogreje)

 

  • zadihamo in se umirimo; položimo tople roke tudi na jajčnike in se vanje smehljamo; pošiljamo toplo energijo in začutimo, kako se zbujajo in polnijo z življenjem

 

  • dihanje pa usmerimo v naše jajčnike (najprej v enega, nato v drugega); dihamo vanje in začutimo, kako se ob vsakem vdihu napolnijo z energijo in kar zažarijo; nato si predstavljamo spiralo v vsakem jajčniku, ki veča spolno, ledvično energijo; to energijo nato prenesemo po jajcevodu do maternice in spiralimo v maternici; to energijo, ki smo jo prenesli v materino z obeh jajčnikov, le še shranimo tako, da krožimo z rokami po trebuhu in si zamislimo, kako se shrani v spodnji Tantien (prostor pod popkom)

 

Si želiš več smernic, kako se podpreti pozimi ali ko čutiš, da je sistem ledvic oslavbljen? Klikni na to povezavo Zima po TKM, lahko si tudi brezplačno preneseš celoten priročnik

 

 

 

Znaki šibkih ledvic

 

Piskanje v ušesih lahko kaže na:

 

  • začetek tinitusa
  • preveliko proizvodnjo ušesnega masla
  • prevelik vnos alkohola ali zdravil
  • vnetje obnosnih sinusov
  • alergije
  • visok krvni tlak

 

Po TKM lahko nakazuje tudi na pretiran strah, ki ga doživljamo. Se je karkoli zgodilo v življenju, da se je povečal strah v nas, tudi neracionalni, tak, ki nas kar zamrzne? Spoznajmo ta svoj strah … Vprašajmo se, ali je res ta strah, ki ga zdaj čutim, racionalen? Razmislimo o tem … In morda bomo samo z odgovorom na to vprašanje začutili olajšanje.

 

 

Če smo kronično utrujeni ali izgoreli, je to tudi znak šibkih ledvic, ledvične energije in nam lahko tudi piska v ušesih. V tem primeru je potreben celosten pristop (kako si pomagati, najdeš TUKAJ) – ne le, da počivamo (kar je seveda nujno!), ampak je potrebno pogledati življenjski slog, način razmišljanja in čustvovanja, naše omejujoče vzorce in prepričanja, pogledati globlje vzroke, način delovanja, napolniti naš rezervoar z energijo Jing in seveda ga prenehati prazniti! Tu ni dovolj, da odležimo nekaj tednov, mesecev in gremo dalje… tu je potrebno spremeniti marsikaj!

 

 

Dodatni razlogi za piskanje v ušesih

 

Po drugi strani pa je piskanje v ušesih – ne konstantno, ampak občasno – (sploh, če nimamo znakov šibkosti ledvične energije) tudi znak odpiranja naših intuitivnih sposobnosti, sploh jasnoslušnosti! Če veliko delaš na tem, da si v visoki vibraciji, da si v sebi in tudi prakticiraš razne tehnike za odpiranje teh kanalov, se lahko pojavi tudi piskanje, razni zvoki, šumi, polovične nerazločne besede ali tudi že slišimo čisto razločne besede ali stavke. Kar pa je dobra plat tega, a ne?

 

 

Lahko pogledamo tudi drugače, na subtilni vzrok za težavo, ki pravi, da nečesa nočemo slišati, poslušati. Lahko kaže tudi na pretirano trmo, velikorat pa tudi na utesnjen 10. kranialni živec vagus. Opazuj se in pomisli, ali je v zadnjem času v tvojem življenju nekdo ali kaj takega, kar ti ni prijetno poslušati, slišati … Je vsekakor lahko znak, da je čas, da začnemo poslušat sebe in zaupati temu našemu notranjemu glasu.

 

 

Več namigov, kako se podpreti pozimi ali ko čutimo, da imamo oslabljen sistem ledvic, lahko najdeš TUKAJ

Priročnik Zima po TKM si lahko tudi preneseš brezplačno.

 


Naj bo piskanje tako ali drugačno, poskrbimo zase in za to, da se ne izčrpavamo in da vsak dan skušamo ohranjati visoko vibracijo.

 

 

 

Brigita

Raziskovalka starodavnih ter novodobnih modrosti in znanj, ustvarjalka celostne harmonije skozi holistične prijeme, ustanoviteljica energijske kvantne metode PureVibe Quantum healing in iskalka prave biti v sebi. Več o meni ...